Heeft u een toeristische accommodatie in Spanje te huur? Als dat geval is, heeft u zeker de voldoening ervaren dat iemand een reservering maakt en besluit om wat tijd door te brengen in uw vakantieappartement. Dit gevoel is echter nog beter wanneer de gasten besluiten terug te komen.

Maar hoe kunnen we onze gasten zo tevreden stellen met hun verblijf, dat ze terugkomen? Er zijn een aantal  zaken die voor de hand lijken te liggen,  maar die helaas vaak door veel eigenaren over het hoofd wordt gezien.

Wij geven u een aantal tips die u kunt gebruiken om uw toeristische accommodatie interessanter te maken voor de vakantiegangers.

KIES EEN OBJECTIEF PUBLIEK

Het is belangrijk om rekening te houden met de doelgroep van uw toeristische verhuur, u moet weten wat voor soort klant u wilt aantrekken.

De doelgroep wordt vaak aangetrokken, afhankelijk van de stijl van het pand, het ontwerp, de locatie en de bereikbaarheid. Heeft u een accommodatie  te huur die het best geschikt is voor een romantisch uitje, of is het geschikt voor gezinnen met kinderen, of misschien voor grote groepen  (die zoeken vaak een villa), of zelfs voor mensen met een handicap?

LET OP DETAILS

We kunnen dit advies in vier woorden samenvatten: Kleine details, geweldige resultaten.

Als u wilt opvallen, moet u een stap verder gaan. Wij adviseren u voordat u uw huis te huur aanbiedt de woning goed door te lopen en controleren of alles aanwezig is voor het koken, slapen, douchen, schoonmaken en genieten van de vrije tijd.

Een groot pluspunt zit vaak in de kleine details: Boeken, tijdschriften, thee, koffie, schoonmaakmiddelen en stadsplattegronden.

ESSENTIËLE GESCHENKEN

Als u wilt dat uw gasten een goed gevoel krijgen bij het betreden van hun vakantiewoning is het een geweldig idee om een kado te geven en deze bij de ingang van het huis te zetten, zo´n verrassing, zoals een fles wijn of een mand met kruidenierswaren maakt altijd indruk.

ECHTE FOTO’S

Wanneer onze gasten via internet een reservering maken, wordt 80% van hun beslissing bepaald door de foto’s die ze hebben gezien. Wanneer zij bij hun aankomst een woning  te zien krijgen, die helemaal niet overeenkomt met wat ze eerder op internet hebben gezien, zal hun negatieve indruk zodanig zijn dat je een “Hier kom ik nooit meer terug” verzekerd zult hebben. Speel niet vals en gebruik echte foto’s van het huis.

WELKOM

Belangrijk is een persoonlijke service aan de gasten te bieden: Kleine rondleiding door het huis, uit te leggen hoe de apparaten werken en eventuele vragen die ze hebben beantwoorden.