De vastgoedsector is altijd één van de meest aantrekkelijke investeringsoptie geweest voor diegenen die geïnteresseerd zijn in het genereren van passieve inkomsten en het behalen van een rendement op de investering op lange termijn. Deze beslissing moet echter niet lichtzinnig worden opgenomen. Om u te begeleiden in uw zoektocht hebben wij hieronder vijf tips opgesteld, die u helpen in uw zoektocht zodat u een weloverwogen en juiste beslissing kunt nemen.

  1. Definieer uw doelstellingen en stel uzelf de juiste vragen: zoeken we een pand uitsluitend om het te verhuren? Willen we het naast verhuren ook zelf gebruiken? De antwoorden op deze twee vragen zijn van vitaal belang omdat de zoekcriteria hierdoor substantieel kunnen worden gewijzigd, vooral als we er een dubbel doel aan willen geven.
  1. Beoordeel de prijs van het object en het potentieel: valt de keuze op een woning, is het van uiterst belang om de te verwachte winstgevendheid te berekenen. Hierbij moet rekening worden gehouden met de gedane investering, de vaste en variabele lasten inclusief belastingen, het type verhuur dat we denken te gaan doen (vakantie of lange termijn) en natuurlijk de verwachte bezettingsgraad.
  1. Analyseer vraag en aanbod in de omgeving: uitgangspunt is dat we bij de keuze van een bepaalde omgeving uitgaan van minimaal 50.000 inwoners. Men kan dan via de diverse verhuurplatforms het aanbod in de betreffende omgeving bekijken en het overheersend aanwezige woningtype analyseren. Dit laatste punt is gebaseerd op het idee dat de belegger op zoek zou kunnen gaan naar een woning met kenmerken die het zal onderscheiden van de rest.
  1. Ligging: dicht bij zee? Bij grote steden? Bij golfbanen? Vaak hebben we de neiging om te denken dat het ideaal is om een ​​huis dicht bij het strand en/of toeristische trekpleisters te kopen; er zijn echter andere opties die u kunt overwegen, zoals golfbanen. In Spanje is golftoerisme één van de meest interessante sectors geworden om zeker rekening mee te houden, vooral na de pandemie, toen buitenactiviteiten werden geherwaardeerd. Aan de andere kant zorgt ook het klimaat aan de Costa Blanca en Costa Cálida ervoor dat het seizoen voor deze buitenactiviteit wordt verlengd, waardoor de sport in praktisch alle seizoenen kan worden beoefend.
  1. Financiering: het onderzoeken van de mogelijkheid tot het verkrijgen van financiering is een ander interessant punt om te overwegen. Spaanse banken bieden financiering voor zowel ingezetenen als niet-ingezetenen tegen zeer aantrekkelijke tarieven en met de mogelijkheid om tot 70% van de waarde van de woning te verwerven.
  1. Inspecteer de fysieke staat van het pand: om gedegen te werk te gaan, raden we aan om een ​​persoon in te huren die hiermee bekend is, zoals een architect, om de staat van de faciliteiten te inspecteren en indien nodig de benodigde verbouwingen te evalueren. De kosten van deze service bedragen ongeveer 100 euro.
  1. Denk aan het beheer van het pand: beslis of u het zelf wilt regelen of dat u het beheer ervan wilt overdragen aan een bedrijf.

Op deze manier zorgt u ervoor dat u profiteert van de vele voordelen van beleggen in onroerend goed, waarbij u de risico’s zoveel mogelijk minimaliseert.

RO Spain geeft advies over al deze punten, biedt professionals voor vastgoedinspectie, beheer van hypotheekaanvragen en vastgoedbeheer na aankoop. Daarom is misschien wel het belangrijkste advies wat we u kunnen geven, een ​​vertrouwd makelaarskantoor te kiezen die het proces te allen tijde kan begeleiden, oplossingen kan bieden en alle twijfels kan wegnemen.