De provincie Alicante is een echte mediterrane schat. De regio onderscheidt zich niet alleen door de indrukwekkende baaien en stranden, de voortreffelijke gastronomie, het zonnige klimaat en de prachtige steden met contrasterende landschappen tussen zee en bergen. Alsof dat nog niet genoeg is, groeit het vrijetijdsaanbod steeds meer en zorgt het voor entertainment voor zowel volwassenen als kinderen.

Vandaag vertellen we je over enkele van de tips geschikt voor het hele gezin in de provincie. Het is altijd aan te raden om de dienstregelingen te controleren en indien mogelijk van tevoren kaartjes te kopen, vooral in de zomermaanden.

  1. Mundomar Benidorm: een authentieke maritieme ervaring. Geweldige shows waaronder de dolfijnenshow opvalt. Altijd vanuit de plaats van lesgeven, respect voor dieren en zorg voor hun leefomgeving. Onder de soorten die daar voorkomen, kunnen we zeeleeuwen, dolfijnen, pinguïns, zeehonden, schildpadden en vele andere terrestrische soorten noemen, zoals maki’s, stokstaartjes en gordeldieren.
  2. Aqualandia Benidorm: we raden deze activiteit aan voor diegenen die de provincie in de zomer of lente bezoeken. Er zijn attracties voor alle leeftijden en je kunt er de hele dag doorbrengen omdat er voldoende eetgelegenheden zijn (je kunt ook je eigen eten meenemen).
  3. Terra Mítica: een park genesteld in een droog gebied dat de perfecte setting bereikt. Verschillende gebieden zoals Egypte, Griekenland, Rome, Iberia en de eilanden zijn gedifferentieerd. In dit park is van alles te vinden, van shows tot waanzinnige achtbanen die snelheden halen van meer dan 90 km/uur.
  4. Safari Aitana: de beste manier om u onder te dompelen in de dierenwereld. Gelegen in het midden van de berg, kunt u tijdens de safari dieren ontmoeten zoals olifanten, giraffen en slangen. De toegangsweg biedt een glimp van prachtige landschappen en bosgebieden.
  5. Isla de Tabarca: één van de verplichte bezoeken. De boten vertrekken vanuit de haven van Alicante of vanuit Santa Pola. Een prachtig klein eiland met goede stranden, kristalhelder water en rotsachtige landschappen vol charme.
  6. Pola Park in Santa Pola: Een pretpark van 24.000 vierkante meter met vertier voor alle leeftijden. Het park heeft ook een meer om af te koelen op de heetste dagen.

We zijn er zeker van dat er meer attracties zijn dan de genoemde, maar dit zijn de bekendste in de regio. Het is altijd goed om op de hoogte te zijn van de vrijetijdsbestedingen, hetzij om onszelf te vermaken of om onze gasten aan te bevelen en ervoor te zorgen dat elk bezoek aan Alicante resulteert in de beste ervaring voor iedereen.