NIE nummer:
Een NIE nummer aanvragen is verplicht in Spanje, wanneer u als EU onderdaan langer dan 3 maanden gaat verblijven in Spanje (u wordt dan als resident aangemerkt). Tevens heeft u een NIE nummer nodig voor elke economische handeling in Spanje (huis kopen in Spanje, auto aanschaffen en bankrekeningnummer openen).
Het NIE nummer staat voor Numero de Identificación de Extranjero en is vergelijkbaar met het Burgerservicenummer in Nederland.

Waar vraag ik een NIE nummer aan?
Het NIE nummer kunt u aanvragen bij de Spaanse ambassade in Nederland of België, echter als u op korte termijn het NIE nummer nodig heeft is dit niet de meest snelle optie.
In Spanje kunt het NIE nummer aanvragen bij de Oficina de Extranjeria (vreemdelingendienst) of Comisaría de policía (aangesteld politiebureau van de Nationale politie), dit is afhankelijk in welke gemeente u verblijft.

Wat heb ik nodig voor het aanvragen een NIE nummer? Voor het aanvragen van een NIE nummer heeft u het volgende nodig:

 • 1) Recente pasfoto op paspoortformaat
 • 2) Ingevuld en ondertekend EX-15 formulier
 • 3) Kopie van paspoort
 • 4) Bewijs van betaling van de leges

Wat kunnen wij voor u betekenen?
Wij kunnen u begeleiden bij het aanvragen van uw NIE nummer in Spanje, hierdoor bespaart u veel tijd en moeite.

Er zijn 2 opties:

 • 1) Wij vragen voor u het NIE nummer aan, en halen deze dan ook op. Hiervoor hebben wij een machtiging nodig die wordt opgesteld door een Spaanse notaris. Wij zorgen dat de leges betaald worden en vullen voor u het EX-15 formulier in.
  Kosten : 100 euro (exclusief BTW) per persoon en exclusief kosten notariële volmacht.
  Duur : 5 werkdagen
 • 2) Wij maken voor u de afspraak bij de Oficina de Extranjería in Alicante. U komt op de dag van de afspraak zelf mee voor het indienen van de aanvraag en haalt het NIE nummer ook persoonlijk met ons op. Wij zorgen dat de leges betaald worden en vullen voor u het EX-15 formulier in.
  Kosten : 100 euro (exclusief BTW) per persoon en exclusief kosten notariële volmacht.
  Duur : 1 werkdag