Een heerlijk klimaat en een groot aantal stranden met baaien en een kristalhelder blauwe zee. De Costa Blanca onderscheidt zich als een toeristische bestemming door de rustige baaien, stranden en onderwatergrotten. Maar het is niet alleen een synoniem van zon en zand, want de stad heeft veel bezienswaardigheden te bieden: Restaurants, bars, prachtige terrassen, cultuur, kunst en natuur.

  1. VAKANTIE AAN ZEE

Wie kan zon- en strandvakanties weigeren? De voornaamste reden dat de meeste toeristen komen is voor de prachtige witte zandstranden. Alicante heeft een grote verscheidenheid aan stranden. Zand, rotsen, kleine en verborgen baaien … Kortom, een paradijs!

Daarnaast zijn de stranden van de Costa Blanca genomineerd met de meeste blauwe vlaggen van Spanje vanwege de kwaliteit, zowel het water als het fijne zand.

  1. VAKANTIE MET VEEL GASTRONOMIE

Iets dat opvalt in Alicante is de voortreffelijke keuken.

Alicante staat bekend om zijn smakelijke rijstgerechten. Geniet van een goede rijst vergezeld met een verfrissende sangria terwijl u geniet van een spectaculair terras met uitzicht op de zee. Dat is een ervaring die je niet kunt ontlopen tijdens uw vakantie.

Als u Alicante bezoekt moet u de gastronomie ervaren, en de locale gerechten proberen, van traditionele stoofschotels tot de avant-garde cuisine, Alicante is bekroond met 12 Michelin-sterren, en is de vijfde provincie met de meeste awards in Spanje.

  1. TRADITIONELE FESTIVALS IN ALICANTE

De Costa Blanca is een provincie met veel feesten bij uitstek. Er is geen hoek of buurt, die geen feest viert met zijn eigen identiteit.  Reizen staat gelijk als nieuwe tradities te leren kennen, bovendien deelt de Costa Blanca hun feestvreugde met haar bezoekers.

  1. ALICANTE EEN STAD MET CULTUUR

Alicante heeft een belangrijk cultureel aanbod, een perfecte aanvulling op de vrijetijdsbesteding! Het is een uitstekende gelegenheid om dichter bij de geschiedenis en tradities van de stad te komen en een uitstekende herinnering om mee naar huis te nemen.

Bezoek de musea om de geschiedenis van een provincie gekenmerkt door haar culturele diversiteit te leren kennen, van de prehistorie tot de Iberische en Romeinse tijd. Daarnaast is een buitengewone Arabische nalatenschap met prachtige forten tot cultureel belang verklaard.

Dit alles maakt Alicante tot een bestemming om prachtige stranden te bezoeken, culltuur en gastronomie te proeven en eeuwen oude tradities van dit prachtige stukje aarde.